Luchtgommen

Luchtgommen is een relatief nieuwe techniek om oppervlakken terug te brengen naar hun originele staat door oude afweringslagen te verwijderen. Ook wanneer je een oppervlak (meubel, trap, ...) bijvoorbeeld een nieuwe afwerkingslaag (verf, vernis, olie, ...) wil geven is het aangeraden om eerst alle oude afwerkingslagen te verwijderen. Beginnen vanaf de basis levert sowieso een mooier en kwalitatiever resultaat op.  
Luchtgommen is een manier van fijnstralen waarbij men zachte, afgeronde keramische korrels onder zachte druk op het oppervlak straalt. 
Waar andere stralingsmethodes een agressieve inslag op het te bewerken oppervlak veroorzaken, is dat bij luchtgommen niet het geval. Luchtgommen is een niet-destructieve manier van stralen met een schurend, gommend effect zonder harde inslag. Zo blijft de ondergrond onbeschadigd terwijl oude afwerkingslagen toch verwijderd worden en het oppervlak terug zijn oorspronkelijke uitstraling krijgt. Een nabehandeling met een nieuwe afwerkingslaag is daarna perfect mogelijk. 
Luchtgommen maakt het bovendien mogelijk om heel gecontroleerd en fijn te werken. Ideaal voor fragiele, gedetailleerde oppervlakken met bijvoorbeeld kleine versieringen.